Monday 7 April 2014

Mount Coolum

Mount Coolum és una muntanyeta que s’ubica a Sunshine Coast, al nord de Brisbane. Com la majoria de les muntanyes del voltant, el seu nom té arrels aborígens i, darrere de cada muntanya i cada nom hi ha una historia. En aquest cas, el nom es deriva del mot aborigen “gulum” o “kulum” que ve a significar arrodonit o “sense cap”, fent referència a la forma de la muntanya ja que no te pic al cim. Segons la llegenda Aborigen, Ninderry va tallar el cap a Coolum i aquest cap va caure a l’oceà formant la Mudjimba Island.

Doncs aquí és on vam decidir anar a escalar el dissabte :) vaig agafar un bus a les 6 del matí per trobar-me amb en Tom i ens vam dirigir cap a la Coolum Cave. Allà ens trobaríem amb en Nick i la idea era passar el matí escalant i a la tarda una mica de surf.



Durant el viatge, vam passar per davant del zoo de l’Steve Irwin (el caçador de cocodrils) i per davant del Mount Tibrogargan, que és una de les muntanyes més importants de les Glass House Mountains. Després de creuar-nos a varis pelicans que es limitaven a seure dalt dels fanals, vam arribar a Coolum.

Mount Tibrogargan

Coolum Cave

Uns 15 minuts d’aproximació per arribar a la cova on volíem escalar i ja ens trobàvem envoltats per res més que la paret, un paisatge preciós i centenars de mosquits que van fer una festa amb nosaltres... Ens havíem descuidat el repel·lent de mosquits i només podíem esperar que en Nick arribés i que en portés... I sort que en Nick se’n va recordar perquè amb menys de 10 minuts jo portava picades a tot arreu on no em tapaven els pantalons i la samarreta...





El lloc és molt bonic i quan escales veus la platja... A més, vam estar súper tranquils perquè només hi érem nosaltres i més tard van arribar un parell de nois que els meus amics ja coneixien. Tot i que l’escalada és complicada i una mica rara, el lloc val molt la pena :) segur que hi tornaré jaja.
































































Coolum beach

I una mica de surf per acabar la tarda :)



Nick, Tom, thanks for an awesome day :D I had so much fun. Still smiling when I remember you Nick clipping the last quick draw while you were falling… And you Tom using a carpet to start climbing because it was a hard move and your shoes needed to be as clean as possible haha.

Hopefully next day we can find a better way to catapult me to the first bolt when I have to clean everything… So sick you both hanging from the rope trying to pull me up while you were flying haha.

Wonderful spot, nice people and good music to go back home :) thank you guys!

Una abraçada gran per totes i tots!

No comments:

Post a Comment